Wat is het ‘lekkerste’ alcoholvrij bier? – Test

Wat is het ‘lekkerste’ alcoholvrij bier? – Test

14 oktober 2019 Algemeen 2


Alcoholvrij bier wordt steeds populairder. Ook serieuze bierdrinkers nemen zo af en toe een alcoholvrij, alcoholarm of malt brouwsel. Zo ook Oeverloos-host Martjan. Zijn collega Onno is nog geen fan. Al is hij wel benieuwd naar de smaak van zo’n alternatief natje. Hoog tijd voor een smaaktest dus. Wat het lekkerste alcoholvrije biertje?

Eerst even wat cijfertjes. Alcoholvrij bier is populairder dan ooit. De consumptie van alcoholvrij bier steeg in 2017 namelijk met 24,7 procent. Nee, nieuwere cijfers konden we even niet vinden. Alcoholvrij bier begon in 2010 aan een opmars en wordt elk jaar populairder. In acht jaar tijd steeg de consumptie ervan met 285 procent.

Hoe bepaal je welk bier het lekkerst is?!

Onno en Martjan proeven er gewoon heel veel. Ze beginnen in aflevering S02E13 met alcholvrije en alcoholarme biertjes van Leffe, Bavaria, Brewdog en Heineken. De mannen geven hun ongezouten mening. De uitslag is dus puur persoonlijk en niet onderbouwd. Al is het natuurlijk een hele eer als je meer dan vier sterren krijgt van onze podcasthosts. De biertjes worden beoordeeld als alcoholvrij bier. Het wil dus niet zeggen dat een biertje met vijf sterren ook meteen als ‘gewoon’ bier onovertroffen is.

Het lekkerste 0.0 bier – De tussenstand

Dit zijn de lekkerste 0.0 biertjes volgens Onno en Martjan. Maximale score: 5 sterren. In deze lijst staat het gemiddelde van de score van de beide heren.

 1. VandeStreek Playground – ****3/4
 2. Brewdog Nanny State – ****1/4
 3. Jopen Non IPA, 0,3% – ****
 4. Riegele IPA Liberis 2+3 Alkoholfrei – ***3/4
 5. Heineken 0.0 – ***1/4
 6. Brouwers 0.0 – ***
 7. Brand Weizen 0.0 – **
 8. Grolsch 0.0 – **
 9. Leffe Blond 0.0 – *3/4
 10. Lidl Kordaat 0.0 – *3/4
 11. Palm 0.0 – *
 12. Warsteiner Herb Alkoholfrei – 1/2

Hoeveel alcohol zit er in alcoholvrij bier?

In Nederland mag alcoholvrij bier 0,1% alcohol bevatten. Om dit te bereiken wordt de alcohol verwijderd na het brouwen of wordt het brouwproces aangepast, zodat er geen alcohol ontstaat. In andere landen (zoals Denemarken en Zweden) mag alcoholvrij bier maximaal 0,5% alcohol bevatten. Spanje heeft een grens van 1% en ItaliĆ« en Frankrijk 1,2%. Buitenlandse brouwers mogen bier met een alcoholpercentage hoger dan 0,1% verkopen als alcoholvrij bier in Nederland. Het is dus belangrijk om op de verpakking te kijken naar het alcoholpercentage.

 

2 antwoorden

 1. Erik kok schreef:

  Ook eens virgin Ipa van brouwerij Troost proberen;
  Heerlijk bitter!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.