Op bezoek in Harsbouterdorp

Op bezoek in Harsbouterdorp

7 april 2019 Algemeen 0
Waar komen tuinkabouters vandaan? Martjan gaat op zoek in Harsbouterdorp.


Waar komen tuinkabouters vandaan? Dát wil Onno nu wel eens weten. Martjan gaat op bezoek bij één van de vele kabouterdorpen in Nederland: Harsbouterdorp in Harskamp. Bij hoge uitzondering krijgt hij een interview met de burgemeester van deze kabouterkolonie. Allemaal leuk en aardig, maar wat is dat Harsbouterdorp eigenlijk?

Harsbouterdorp is een kabouterpad bij Galerie Zuid in Harskamp. Je komt er kabouters in alle soorten en maten tegen. Wil je meer weten? In het ‘Harsbouterblog‘ lees je alles over de avonturen van de inwoners van het dorp. Er zijn ook filmpjes, onder meer met de voormalig ‘dorpsdichters‘: Kila & Babsie.

Het kabouterbos bij Galerie Zuid in Harskamp op de Veluwe.
Het Harsbouterdorp bord aan de straat. Welkom!

De geschiedenis van Harsbouterdorp

Het dorp is in 2011 opgericht door zeven kabouters uit een grote Franse kabouterstad. Ze waren op vakantie en vonden het wel leuk op de Veluwe. Na wat omzwervingen werden ze verliefd op de rust en stilte van een Harskamps bosje. Zij bleven er wonen en vertelden aan iedere kabouter die het maar horen wilde hoe fijn het daar was. Zo begon de grote kaboutertrek naar het Veluwse dorpje Harskamp. Inmiddels wonen er zo’n 1700 kleine baardmensen. Tenminste, dat zegt de burgemeester…

Een klassieke kabouter met een lantaarn in zijn hand
Sommige inwoners van Harsbouterdorp trekken hele gekke bekken

Zelf naar Harsbouterdorp

Wil je zelf bij de kabouters op bezoek? Dat kan! Adres: Molenweg 109, Harskamp. De entree is gratis. Voor wie dat nét wat te veel moeite vindt is er een boek over de kabouters in Harskamp. Je kunt het boek (€7,95) kopen in Galerie Zuid of in de webshop van Harsbouterblog.

Harsbouterdorp heeft een eigen boek. Mooi he!
Het boek ‘Kabouterverhalen van de Veluwe’ gaat over de inwoners van Harsbouterdorp. Het is geschreven door Geert en Marieke Kuit.

Meer informatie en een exclusief interview

Luister ‘Oefening in Nederigheid’, de meest recente aflevering van Oeverloos Podcast maar eens. Daarna nog vragen? Neem contact met ons op.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.